Boeken voor volwassenen

Hoogsensitieve Personen

Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt?

Door Elaine Aron

Een boek dat uitlegt wat het is en hoe je er mee om kunt gaan. Dit is geschreven na jaren van onderzoek en uit eigen ervaring, makkelijk te lezen. Een must voor iedere HSP!

ISBN 9789063053352 | Uitgeverij Archipel  Prijs € 20.00

Hoog Sensitieve Personen in de Liefde

Door Elaine Aron

Na Hoog Sensitieve Personen is dit een goed en aansluitend boek dat gaat over de relaties met anderen en liefdesrelaties. Zeker aan te raden als je zelf kampt met problemen op het gebied van relaties en/of seksualiteit.

ISBN 9789063052874 | Uitgeverij Archipel | Prijs € 19.00

De kracht van zelfwaardering

Sta prettiger in het leven door beter contact met anderen.

Door Elaine Aron

Elaine Aron deed tien jaar lang onderzoek naar de twee meest fundamentele sociale instincten waarmee we de wereld tegemoet treden : vergelijken en verbinden. Aron maakt duidelijk dat deze oerinstincten hun functie hebben, maar elkaar en dus ons, ook aardig in de weg kunnen zitten.

ISBN 9789063053567 | Uitgeverij Archipel | Prijs € 19.00

Werkboek voor Hoogsensitieve Personen

Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt?

Door Elaine Aron

Een boek dat uitlegt wat het is en hoe je er mee om kunt gaan. Dit is geschreven na jaren van onderzoek en uit eigen ervaring, makkelijk te lezen. Een must voor iedere HSP!

ISBN 9789029573856 | Uitgeverij Arbeiderspers | Prijs € 21.00

Hoogsensitieve personen en psychotherapie

***Enkel nog te verkrijgen in uw bibliotheek of in het Engels***

Door Elaine Aron

Hoog Sensitieve Personen (HSP's) zijn uiterst intuïtieve en consciëntieuze persoonlijkheden, maar kunnen door hun speciale eigenschap zich ook snel overweldigd voelen in grotere gezelschappen, in een luidruchtige omgeving of door de hectiek op de werkvloer. Omdat ze zich daardoor kwetsbaar voelen, zoeken veel HSP's hulp in de vorm van een therapie. Elaine Aron schreef Hoogsensitieve personen en psychotherapie voor de psychotherapeuten en artsen die hen ondersteunen.

ISBN 9789029573849 | Uitgeverij Archipel | Niet meer bij ons verkrijgbaar

Beter zorgen voor jezelf

Door Marc Beulens en Ann Vermeiren

Zelfzorg begint met zelfkennis. Waarder jezelf. Stel van jezelf houden niet uit tot je slank bent, meer geld hebt, vloeiend Engels spreekt of gestopt bent met roken! We zijn allen architect van onze eigen toekomst. Dit boek wil een uitnodiging en een gids zijn. Een uitnodiging om even stil te staan bij je leven, en er de motivatie uit te halen om enkele dingen te verbeteren.

ISBN 9789020990393 | Uitgeverij Lannoo | Prijs € 21.00

Blijf je werk de baas voor hoog sensitieve personen

***Enkel nog te verkrijgen in uw bibliotheek***

Door Barrie Jaeger

Dit boek helpt HSP om het werk en de werksituatie te vinden die bij hun past. Een handige handleiding.

ISBN 9789055946204 | Uitgeverij McGraw-Hill | Niet meer verkrijgbaar

Leven met hooggevoeligheid

Van opgave naar gave

Door Susan Marletta-Hart

Susan Marlette-Hart gaat in Leven met hooggevoeligheid nader op deze karaktereigenschap in. Hoogsensitieve mensen hoeven volgens haar geen slachtoffer van hun bijzondere gevoeligheid te zijn, maar kunnen die tot hun eigen kracht maken. In haar boek belicht ze onder meer de spirituele kant van hoogsensitiviteit en laat ze veel ervaringsdeskundigen aan het woord.

ISBN 9789025953447 | Uitgeverij Ten Have | Prijs € 21.00

Voluit leven met hooggevoeligheid

Door Susan Marletta-Hart

Dit boek biedt je concrete strategie inzichten en oefeningen die je helpen je ware kracht te vinden en deze verder te ontwikkelen. Een gids vol praktische handvatten om je leven als hoogsensitieve ook echt voluit te kunnen gaan leven.

ISBN 9789025956714 | Uitgeverij Ten Have | Prijs € 21.00

Overlevingsgids voor hoog sensitieve personen : Werkboek

Door Tedd Zeff

Volgens recent onderzoek is ca. 20% van de bevolking een HSP, een Hoog Sensitief Persoon. Deze mensen zijn bovengemiddeld gevoelig voor zaken als harde geluiden, sterke geuren, fel licht, het gedrang van mensenmassa's, enzovoort. Elaine Aron heeft in haar boeken de HSP op de kaart gezet, psycholoog Tedd Zeff gaat nog een stapje verder en presenteert een praktische survival guide voor de HSP.

ISBN 9789069638805 | Uitgeverij Altamira-Brecht | Prijs € 26.00

Hoogsensitiviteit als kracht

Werken met je intuïtie

Door Carolina Bont

Ontdek het positieve potentieel van je hoogsensitiviteit. Geniet van het leven zonder je overweldigd te voelen. Ontwikkel en vertrouw op je intuïtie. Dit boek laat zien hoe je hoogsensitiviteit niet langer als last hoeft te ervaren, maar juist als een kwaliteit die een extra dimensie aan je leven kan toevoegen.

ISBN 9789021529905 | Uitgeverij Kosmos | Prijs € 14.50

Versterk je uitstraling

Kracht en kwetsbaarheid in balans

Door Carolina Bont

Iedereen straalt iets uit. Het is belangrijk om je goed te voelen, maar ook om goed over te komen. In dit boek laat Carolina Bont zien hoe je je uitstraling kunt versterken en hoe je intuïtie daarbij kan helpen.

ISBN 9789021582078 | Uitgeverij Kosmos | Prijs € 21.00

Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid

Door Antoine van Staveren

Dit boek bevat een overzicht van de belangrijkste en herkenbaarste aspecten van hoogsensitiviteit in het algemeen en richt zich met name op het gewone dagelijkse leven. Het boek laat je op een geheel andere wijze naar jezelf kijken en daarmee tegelijkertijd naar de omgang met de lasten van de hoogsensitieve kenmerken: de sentimenten.

ISBN 9789089543196 | Uitgeverij Elikser | Prijs € 19.00

Introvert door het leven

Als je kunt groeien in een extraverte wereld

Door Laney Marti Olsen

Als je in spiritualiteit, religie of filosofie bent geïnteresseerd, is de kans groot dat je jezelf als introvert zult bestempelen. Dit heeft te maken met je oriëntatie op het leven. De waan van de dag is minder belangrijk. Maar hoe houd je je staande in de snelheid van het bestaan?

ISBN 9789025959319 | Uitgeverij Ten Have | Prijs € 23.00

De kracht van het NU

Door Eckhart Tolle

Dit unieke en baanbrekende boek biedt een totaal nieuw perspectief: streef naar minder succes, in plaats van meer. Dat is makkelijker, rustiger en veel verstandiger. Niet alleen voorkom je stress en verbeter je je humeur, je zult ook beter functioneren, meer waardering krijgen van je omgeving en beter slapen.

ISBN 9789020282306 | Uitgeverij Ankh-Hermes | Prijs € 21.00

De kracht van het nu, in de praktijk

Door Tolle Eckhart

Eckhart Tolle is een van de meest toonaangevende spirituele leraren van deze tijd. Met zijn bestseller 'De kracht van het Nu' heeft hij wereldwijd al miljoenen mensen van jong tot oud laten zien hoe zij bewuster en gelukkiger kunnen leven door zich te bevrijden van hun gedachten, het loslaten van hun ego en zich over te geven aan het Nu. Een groot onderdeel van het succes van 'De kracht van het Nu' is het feit dat het eigenlijk heel simpel is. Het leven is een aaneenschakeling van momenten in het Nu. Alles gebeurt in het Nu en alles vinden we in het Nu. Als we ons hiervan bewust worden, vinden we schoonheid, liefde, geluk, creativiteit, innerlijke vrede en bovenal ons ware zelf. Je hoeft er niet in te geloven, maar, zoals Tolle zelf zegt, je moet het ervaren. In 'De kracht van het Nu in de praktijk' reikt Tolle ons oefeningen aan waarmee we die sprong in ons bewustzijn nog gemakkelijker kunnen maken en steeds beter leren om in het Nu te leven.

ISBN 9789020282696 | Uitgeverij AnkhHermes | Prijs € 21.00

Een nieuwe Aarde

Door Tolle Eckhart

Eckhart Tolle's spirituele blauwdruk voor een nieuwe wereld. De huidige staat van de mensheid is erbarmelijk en gevaarlijk ongezond. Tolle windt er geen doekjes om in dit boek. Ego-denken is de boosdoener. Dat remt ons in alle opzichten af en maakt vrijheid en vooruitgang onmogelijk. Maar hij heeft ook goed nieuws: er is namelijk een alternatief! Daarvoor moeten we eerlijk naar onszelf kijken en de sprong wagen naar een collectief bewustzijn. Alleen dan kunnen we transformeren naar een andere samenleving.

ISBN 9789020284065 | Uitgeverij AnkhHermes | Prijs € 21.00

Uw brein als medicijn

Door David Servan-Schreiber

Diep in de hersenen zit een deel dat ons gevoel, humeur, gedrag, bloeddruk, ons immuunsysteem, kortom alles wat met ons welbevinden te maken heeft, beheerst: het emotionele brein. Door controle te krijgen over dit deel van de hersenen, is het mogelijk om stoornissen die voortkomen uit stress, angsten of depressie zelf te genezen.

ISBN 9789021538495 | Uitgeverij Kosmos | Prijs € 15.00

Stil

De kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen

Door Cain Susan

Minstens een derde van de mensen die we kennen is introvert. Dat zijn diegenen die de voorkeur geven aan luisteren boven praten; die nieuwe dingen uitvinden en creëren maar liever niet hun eigen ideeën pitchen. Introverte mensen hebben het moeilijk in een concurrentiemaatschappij waarin extraversie als de norm beschouwd wordt. Stil behelst een vurig pleidooi vóór introversie, gebaseerd op grondig onderzoek en uit het leven gegrepen verhalen van echte mensen onder wie de auteur zelf. Susan Cain laat zien hoe introverten in onze maatschappij stelselmatig onderschat worden en toont haarscherp de voordelen aan van stil zijn in een wereld vol lawaai.

ISBN 9789029578387 | Uitgeverij De Arbeiderspers | Prijs € 15.00

De gebalanceerde leider

Door Mees Michele

Ik geloof dat het in evenwicht brengen van masculiene en feminiene waarden een belang- rijke bijdrage kan leveren tot het welzijn en de ontwikkeling van mannen én vrouwen, van bedrijven en van de maatschappij. In dit boek onderzoek ik wat een dergelijk evenwicht inhoudt, hoe het kan gerealiseerd worden en welke impact het kan hebben.

ISBN 9789081038775 | Uitgeverij Yin Books | Prijs € 30.50

Groeien als HSP, je gids in het groeiproces - informatiebrochure

Speciale editie De Cocon

Wat is "hooggevoeligheid"?, "Hoe leer je ermee omgaan voor jezelf?" Praktische tips en weetjes... je vindt het allemaal terug in dit boek!

Uitgave HSP Vlaanderen | Prijs € 8.50

De Cocon

De Cocon is ons 2-maandelijks kwalitatief magazine, boordevol informatie en weetjes; met herkenbare verhalen, getuigenissen en relevante thema's. Je vindt er nieuwe boeken, sites, contactmogelijkheden met mensen uit jouw regio, onze agenda en zoveel meer. Zo kan je ook op de voet volgen welke acties HSP Vlaanderen onderneemt.

Uitgave HSP Vlaanderen | Prijs € 2.90