Boeken voor kinderen

Klik hier voor onze boeken over kinderen

Rust in de ren

Door Erik van Os en Elle van Lieshout

Piep huilt altijd. Kip wordt er gek van. Tot Uil begrijp wat er is : Piep heeft haa-es-pee. Dan zie je te veel, hoor je te veel en voel je te veel. Piep moet rust hebben! Maar rust in de ren? Hoe doe je dat? En dus gaan Kip en Haan op zoek naar een hutje op de hei...

ISBN 9789043703468 | Uitgeverij Maretak | Prijs € 11.00

Langmuts is een held

Voor alle kleine helden die zich staande houden in een woelige wereld

Door Josina Intrabartolo en Dinie De Zeeuw

Kabouter Langmuts is verdrietig. Hij snapt niet waarom hij sneller van slag is dan de andere kabouters. Als zijn vriend Kleine Uil hem heeft uitgelegd dat hij gewoon meer en beter ziet, hoort, ruikt en voelt dan de anderen, bedenkt Langmuts iets slims. Maar al gauw blijkt dat het juist heel handig kan zijn om de wereld zo intens te beleven! "Ik denk dat Langmuts hoogsensitief is, die doet dezelfde dinges die ik doe of wil doen." Hanne

ISBN 9789081267236 | Uitgeverij Scrivo | Prijs € 14.00

Langmuts op school

Voor alle kleine helden die zich staande ouden in een woelige wereld

Door Josina Intrabartolo en Dinie De Zeeuw

Kabouter Langmuts vindt het meestal fijn op school, maar wordt er wel vaak moe. Op een dag komt hij niet meer terug van het buitenspelen. Waar zou Langmuts zijn? Iedereen gaat zoeken, zelfs zijn vriend Kleine Uil. Als ze hem uiteindelijk vinden, heeft juf Tara een plan om het op school fijner te maken voor Langmuts. De gekke schooldag van Langmuts is een prima aanleiding om met jonge hoogsensitieve kinderen te praten over hun schoolbeleving.

ISBN 9789081267243 | Uitgeverij Scrivo | Prijs € 14.00

Langmuts en het feest

Door Josina Intrabartolo en Dinie De Zeeuw

Langmuts is uitgenodigd voor een feestje. Hij weet niet of hij dat wel leuk vindt. Want hoe gaat zo'n feestje? Wat gebeurt er allemaal? Langmuts vindt het zelfs zo spannend dat hij er eigenlijk niet naar toe wil. Gelukkig heeft zijn vriend Kleine Uil een goed plan.hoogsensitieve kinderen vinden het vaak (te) spannend om iets nieuws te ondernemen. In dit verhaal vinden ze (h)erkenning. Bovendien is het een mooie manier om een spannende situatie bespreekbaar te maken

ISBN 9789491687075  | Uitgeverij Scrivo | Prijs € 14.00

Het volle hoofdenboek

Door Linde Kraijenhoff

Een werkboek voor kinderen en volwassenen. Er zijn hoofden die van binnen zo in elkaar zitten dat ze wel heel snel vol raken. In dit boek worden dat 'snel vollopende hoofden' genoemd. Het boek is speciaal geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar en voor betrokken volwassenen die met zo'n snel vollopend hoofd te maken hebben. Op kindniveau wordt concrete uitleg gegeven over informatieverwerkingsproblemen in de hersenen en de impact ervan op de sociaal emotionele ontwikkeling en het zelfbeeld van kinderen.

ISBN 9789033479403 | Uitgeverij Acco | Prijs € 31.00

Karel Cavia

Door Rob Bouber

In het eerste deel, De enige echte originele .. ‘Karel Cavia’, kom je te weten hoe ik bij Pieter en Plien beland. Ook laat ik zien hoe je een band plakt, hoe ik de duinen en de zee ontdek en hoe ik – ahum... ahum... - rechtdoor ging op de ijsbaan terwijl ik eigenlijk met ‘pootje over, pootje over’ de bocht had moeten nemen. Dat ging daar toen even mis, maar je kunt ook niet alles van tevoren weten. Je gelooft het misschien niet, maar zelfs ik moet sommige dingen nog leren…

ISBN 9789079915064 | Uitgeverij De Liefde | Prijs € 14.00

Help... Ik voel zo veel

Door Door Carla van Wensen

Soms wordt alles wat er om je heen gebeurt je te veel. Dan voel je zo veel. Je kunt het niet meer stoppen. Je kunt er bijvoorbeeld boos van worden, verdrietig of druk. Of je krijgt hoofdpijn, pijn in je oor of buikpijn. Kinderen krijgen zeer veel informatie en prikkels te verwerken. Wanneer deze prikkels op een goede manier worden gefilterd, is er niets aan de aan de hand. Een groeiend aantal kinderen blijkt echter gevoelig te reageren en raakt overprikkeld. Dit boekje is speciaal geschreven voor (hoog)gevoelige en snel overprikkelde kinderen van circa 7-11 jaar, betrokken ouders, onderwijzers en/of hulpverleners. Door middel van spelletjes, opdrachten, vragen, tips en verhaaltjes kunnen kinderen ervaren en ontdekken hoe het te veel voelen en overprikkeld raken bij hen ontstaat en hoe zij er anders mee om kunnen gaan.

ISBN 9789085606017 | Uitgeverij SWP | Prijs € 17.00

Jong en hooggevoelig Hoezo anders?!

Door Ellen Van den Ende, Mariette Verschure

Ben je tussen de 14 en 21 jaar en wil je meer weten over hoogsensitiviteit, dan is dit boek voor jou. Je kunt lezen over wat hoogsensitiviteit is en hoe je ermee om kunt gaan. Vragen die aan de orde komen zijn: Waarom voel ik me anders dan anderen? Waarom kan ik vaak geen diepere gesprekken voeren met mijn vrienden? Hoe komt het dat ik na een schooldag zo moe ben? Hoe komt het dat ik stemmingen of emoties kan aanvoelen?

ISBN 9789460150609 | Uitgeverij Samsara | Prijs € 20.00

Emma op de erwt

Door Alma Post

Emma is samen met haar moeder verhuisd van de stad naar een dorp. Emma is hoogsensitief en ze heeft het er moeilijk mee zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Dan wordt ze door een klasgenootje uitgenodigd op een feest in een echt kasteel. Het feest loopt helemaal anders dan verwacht, kan Emma het hoofd koel houden? 8-12 jaar.

ISBN 9789020990539 | Uitgeverij Lannoo | Prijs € 14.00

Je huiswerk maken zonder ziek te worden

Door Dons Walter

Weer een huistaak om te maken. Tegen morgen twee lessen om te leren. En dan is er nog die langlopende taak! Zie jij er ook zo tegenop? Dit boekje helpt... Je huiswerk maken zonder ziek te worden! Hier vind je hoe je die lessen en huistaken kunt aanpakken. _ Plannen op een week- en dagrooster. _ Met 7 tips werken aan de ideale werkplek. _ Het leren van teksten, schema's, losse gegevens, woordenschat... _ Huiswerk aanpakken met een structuur. _ Leren met ezelsbruggetjes... _ Met langlopende taken aan de slag gaan. _ Aandacht geven aan pauze, ontspanning en lichaamsbeweging. _ Controleren van je werk en nadenken over je aanpak. _ En nog veel meer. Je vindt in het hele boek veel tips om je huiswerk aan te pakken. Om het jou gemakkelijk te maken zijn er schema's, roosters en structuren opgenomen. Ook een geheime proefwerkhandleiding mocht niet ontbreken. Ouders en leraren zullen in dit boekje ook heel wat tips vinden om hun kinderen en leerlingen met raad en daad bij te staan. Het boekje helpt kinderen, ouders en leraren met huiswerk aan de slag te gaan zonder ziek te worden.

ISBN 9789059324121 | Uitgeverij Abimo | Prijs € 11.00

Zeg vaarwel tegen uitstel!

(En wel meteen)

Door Espeland & Verdick

Stapelt het werk zich steeds maar op? Kijk je aan tegen een berg to-do's en kun je er maar niet aan beginnen? Zoek je uitvluchten zoals: 'Mijn oma maakte de kachel aan met mijn rekenboek!' Kop op! Leer hoe je gemotiveerd wordt om iets af te werken. Leer de koe bij de horens vatten en zeg vaarwel tegen uitstel! En hou zo de zeurpieten op afstand!

ISBN 9789059326521 | Uitgeverij Abimo | Prijs € 12.00

Organiseer jezelf

(zonder je hoofd te verliezen)

Door Fox Janet

Tegenwoordig moeten kinderen zich zeer goed kunnen organiseren. Huiswerk maken, lessen leren, boekentas maken, buitenschoolse activiteiten opvolgen zoals sport, muziekschool… Deze praktische maar ook humoristische gids helpt kinderen hun tijd en taken goed te organiseren zonder uit de bocht te gaan. Kinderen leren hun wanorde overwinnen, prioriteiten leggen bij taken, geen zinloze tijd verliezen, projecten plannen. Ze zien de voordelen in van georganiseerd te zijn: minder stress en meer succes. LACH EN LEER is een nieuwe reeks boekjes die gericht is naar de kinderen zelf. In deze reeks worden volwassen onderwerpen speciaal en bevattelijk aan kinderen voorgesteld. Het zijn onderwerpen die kinderen aanbelangen, waarmee ze geconfronteerd worden en waar ze niet altijd raad mee weten. Op een luchtige toon worden de thema’s helder in beeld gebracht. Kinderen gaan beseffen dat voor ieder probleem wel een haalbare oplossing te vinden is. Maar ook leerkrachten en ouders kunnen heel wat opsteken uit deze boekjes.

ISBN 9789059323445 | Uitgeverij Abimo | Prijs € 12.00

Wat kun je doen als je te veel piekert

een help-oefenboek voor kinderen

Door Huebner Dawn

Kinderen die angstig zijn, worden gevangen gehouden door hun eigen zorgen. Ze doen veel moeite om angstige situaties te vermijden, en stellen dezelfde, op angst gebaseerde vragen steeds maar weer. En toch bezorgen de antwoorden hun nauwelijks een gevoel van opluchting. Wat kun je doen als je te veel piekert zal jou en je kind een nieuwe, meer succesvolle manier aanleren om met zorgen om te gaan. De technieken die in dit boek worden beschreven, zullen je kind helpen om weer controle te krijgen over zijn of haar leven. Aan de hand van een duidelijk stappenplan, teken- en schrijfopdrachten ontwikkelen de kinderen vaardigheden om hun angst en bezorgdheid te verminderen. Wat kun je doen als je te veel piekert verschijnt in een serie help-oefenboeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De auteur, Dawn Huebner, Ph.D., is klinisch psycholoog in Exeter, New Hampshire. Ze heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en hun ouders. Doelgroep: ouders en kinderen met overzichtelijke problemen; therapeuten; kindercounselors en iedereen die professioneel met kinderen werkt.

ISBN 9789085605560 | Uitgeverij SWP | Prijs € 18.00

Wat kun je doen als je gedachten vastlopen

en help-oefenboek voor kinderen met OCS

Door Dawn Huebner

Wist je dat mensen sorteermachines in hun hersenen hebben die ervoor zorgen dat hun hersenen niet overvol raken met overbodige gedachten? Maar soms raakt zo’n sorteermachine in de war, en dan raken je hersenen verstopt met gedachten die je echt dwarszitten. Als dat bij jou is gebeurd, als het moeilijk voor je is om je veilig of zeker van jezelf te voelen omdat bepaalde gedachten zijn blijven steken, dan is dit een boek voor jou. Wat kun je doen als je gedachten vastlopen? leert kinderen en hun ouders cognitieve gedragstechnieken aan die gebruikt worden om een obsessieve-compulsieve stoornis te behandelen. Dit interactieve help-oefenboek verandert kinderen in superdetectives die de trucs van OCS kunnen herkennen waardoor ze er beter op kunnen reageren. Met sprekende voorbeelden, opdrachten, en stap voor stap-instructies helpt het kinderen de vaardigheden te leren die nodig zijn om zich los te maken van de lastige gedachten en dwang van OCS. Het helpt kinderen gelukkiger te worden. Dit help-oefenboek is hét hulpmiddel om kinderen te leren hoe ze tegen OCS moeten vechten.

ISBN 9789085605751 | Uitgeverij SWP | Prijs € 18.00

Wat kun je doen als je niet durft te gaan slapen

Een help-oefenboek voor kinderen

Door Dawn Huebner

Zou het niet heerlijk zijn als je in bed kon stappen, lekker onder je dekbed kon kruipen en zonder gedoe in slaap zou vallen? Zonder dat je naar rare geluiden luistert of aan enge mannen denkt? Zonder nog een slokje water of een extra knuffel of nog een keer naar de wc? Bedtijd is moeilijk voor veel kinderen. Als je een kind bent dat niet durft te gaan slapen, en je bent ervan overtuigd dat alleen tovenarij het gemakkelijker kan maken, is dit een boek voor jou. Wat kun je doen als je niet durft te gaan slapen? leert kinderen en hun ouders cognitieve gedragstechnieken aan om slaapproblemen op te lossen. Angsten, een druk hoofd, een rusteloos lichaam en het te afhankelijk zijn van ouders worden allemaal aangepakt als de kinderen wordt geleerd hoe ze beter kunnen slapen. Dit interactieve zelfhulpboek is hét hulpmiddel om kinderen te leren gewoon in slaap te vallen en in slaap te blijven – net tovenarij!

ISBN 9789085605737 | Uitgeverij SWP | Prijs € 18.00

Wat kun je doen als je te snel boos bent

een help-oefenboek voor kinderen

Door Dawn Huebner

Kinderen hebben de neiging om boosheid te ervaren als iets wat hun overkomt. Ze vinden het niet leuk wat iemand zegt of doet en – BAM! – ze worden boos. Wat kun je doen als je te snel boos bent helpt kinderen deze passieve reactie op boosheid te veranderen. Het leert hun een nieuwe manier om over boosheid na te denken, en geeft hun gereedschappen die ze kunnen gebruiken om minder fel te reageren als er iets fout gaat. Duidelijke stap-voor-stap instructies en opdrachten om te tekenen en te schrijven helpen kinderen zich nieuwe vaardigheden aan te leren die samenhangen met het verminderen van hun probleem. Wat kun je doen als je te snel boos bent verschijnt in een serie help-oefenboeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De auteur, Dawn Huebner, Ph.D., is klinisch psycholoog in Exeter, New Hampshire. Ze heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en hun ouders. Doelgroep: ouders en kinderen met overzichtelijke problemen; therapeuten; kindercounselors en iedereen die professioneel met kinderen werkt.

ISBN 9789085605553 | Uitgeverij SWP | Prijs € 18.00

Mindfulkids Heartfulkids

Een boek voor kinderen over aandacht en vriendelijkheid

Door Langenberg George en Brandsma Rob

'Mag ik even jullie aandacht?' vraagt de meester of juf soms. Maar wat is dat precies, aandacht? Aandacht is eigenlijk heel veel dingen. Als je jarig bent en je krijgt cadeautjes, dan krijg je aandacht. Aandacht kan je ook geven, bijvoorbeeld als je de hond aait. En soms vind je dat je te weinig aandacht krijgt, bijvoorbeeld als je ouders alleen maar naar je zusje kijken en niet naar jou. Aandacht is belangrijk bij alles wat je doet. Met dit boek leer je hoe je aandacht kunt geven. Aan mensen en dingen om je heen. En aan jezelf. Vriendelijke aandacht - mindfulness noemen we dat in het Engels. En kinderen die daarmee oefenen noemen we MindfulKids. Dit prachtig geïllustreerde boek met levendige voorbeelden is geschreven voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Door ontspanningsoefeningen en aandachttraining leert het kinderen om te gaan met stress en zich beter bewust te zijn van hun lichaam en emoties. MindfulKids, HeartfulKids is ontstaan door de ervaringen van de auteurs, die mindfulnesstraining aan kinderen op de basisschool geven. Mindfulness leert ons om helder bewust te zijn van wat ervaringen met ons doen. Als we vaker bewust zijn, kunnen we beter omgaan met de wisselvalligheden van het leven - juist wanneer die moeilijk of uitdagend zijn. Kinderen kunnen met de oefeningen in dit boek en de bijbehorende gesproken meditaties zelf aan de slag. Maar nog mooier is het als ze met hun ouder of verzorger, samen op de bank of voor het naar bed gaan, een hoofdstuk lezen, bespreken en oefenen. MindfulKids, HeartfulKids biedt aanleiding om belangrijke thema's met je kind te bespreken, en leert je om samen met je kind met meer aandacht in het leven te staan.

ISBN 9789401414302 | Uitgeverij Lannoo | Prijs € 21.00

Hemels

Door Patrick Mcdonnell

Kat Ming doet een dutje onder zijn favoriete boom. Een dikke mist komt op en als Ming wakker wordt, ziet hij niets! Waar is hij? Zou dit misschien... de hemel zijn?

ISBN 9789056379100 | Uitgeverij Lemniscaat | Prijs € 9.00