8-11 Jaar

Hallo! Ik ben Seppe de schildpad.

Ik ben een heel gevoelig dier
en dat is best wel fijn!
Maar soms kan het mij even
allemaal te veel zijn.


Dan wil ik eventjes rust,
dan wil ik zalig niets doen.
Ik sluit mijn schild dan volledig af,
als een echte overleverskampioen!


Voel jij je ook soms zo?
Misschien ben jij wel HSP.
Dat wil zeggen hoogsensitief.
maar het is geen ziekte hoor, neenee!

Je hoort te veel geluiden,
je ziet te veel dingen
je voelt te veel gevoelens
en je ruikt te veel geuren.


Praat eens met je mama of papa
en stel me even voor.
Zij kunnen verder helpen
maar maak je geen zorgen, 
ik blijf er ook nog hoor!


Liefs
Seppe

Om je daarbij te helpen zijn er onze kinderkampen.

Als je wil weten of je hoogsensitief bent, vraag dan eens aan je ouders om hier te gaan kijken: test.

Het kan natuurlijk zijn dat je het deelnemen aan zo'n kamp nog een te grote stap vindt.
Of misschien ben je nog een beetje bang.
Stuur dan een mailtje naar Ilse.

12-15 jaar

Misschien heb je soms het gevoel dat de wereld je overdondert. Misschien wil je soms eens helemaal afgesloten van de wereld zijn. Om op te laden, om tot jezelf te komen, om gebeurtenissen te verwerken, om gewoon eens gerust gelaten te worden. Misschien voel je jezelf ‘anders dan de anderen’. Of zeggen mensen vaak tegen jou dat je niet moet wenen, dat je het je allemaal niet zo erg moet aantrekken. Misschien heb je het gevoel dat niemand jou begrijpt. Misschien wil je af en toe eens niet naar school, omdat het daar te druk is of omdat je er geen moment voor jou alleen hebt. Misschien wil je wel eens vluchten naar het eilandje ‘rust’, waar het rustig is en niets of niemand je stoort.

Misschien zou het dan wel kunnen dat je HSP bent. HSP wil zeggen ‘hoogsensitief’. Je zintuigen vangen dan vaak te veel prikkels op. Je hoort te veel, je ziet te veel, je voelt te veel, je ruikt te veel… Dit is helemaal niet slecht hoor! Maar als je niet weet hoe je er rekening mee moet houden, kan dat soms lastig zijn.

Je kan kijken of je hoogsensitief bent via de test.

Om te leren hoe je het best omgaat met je hoogsensitiviteit kan je op kamp gaan. Het kamp gaat altijd door in de grote vakantie en vindt plaats op een rustige plek met een niet al te grote groep (max. 16 deelnemers). Meer informatie vind je op deze pagina.

Als je een kamp een te grote stap vindt, kan je er eerst ook gewoon eens over praten met je ouders of ons een mailtje sturen als je niet goed weet hoe je dit ter sprake brengt. Indien je nog twijfelt of er nog niet helemaal een goed gevoel bij hebt, kan je eerst een gesprek aangaan met Ilse Van den Daele of Linda T’Kindt van onze vereniging. Zij geven je verdere info. Je kan hen bereiken via contact.