Hoogsensitieve personen en psychotherapie

Hoog Sensitieve Personen (HSP's) zijn uiterst intuïtieve en consciëntieuze persoonlijkheden, maar kunnen door hun speciale eigenschap zich ook snel overweldigd voelen in grotere gezelschappen, in een luidruchtige omgeving of door de hectiek op de werkvloer. Omdat ze zich daardoor kwetsbaar voelen, zoeken veel HSP's hulp in de vorm van een therapie. Elaine Aron schreef Hoogsensitieve personen en psychotherapie voor de psychotherapeuten en artsen die hen ondersteunen.

ISBN 9789029573849
Uitgeverij Archipel
Prijs € 23.50

Hoogsensitieve Personen

Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt?

Een boek dat uitlegt wat het is en hoe je er mee om kunt gaan. Dit is geschreven na jaren van onderzoek en uit eigen ervaring, makkelijk te lezen. Een must voor iedere HSP!


ISBN 9789063053352

Uitgeverij Archipel
Prijs € 20.00

Het werkboek voor Hoog Sensitieve Personen

Ongeveer twintig procent van de bevolking is hoog sensitief. Naar aanleiding van de overweldigende reacties op Hoog Sensitieve Personen heeft Aron Het werkboek voor Hoog Sensitieve Personen geschreven. Dit werkboek bevat oefeningen en adviezen voor zowel individuele HSP's als werkgroepen.
ISBN 9789029573856
Uitgeverij Arbeiderspers
Prijs € 21.00


Mijn kind is hooggevoelig
Wegwijzer voor ouders, leerkrachten en hulpverleners

Door Ilse Van den Daele, Linda T'Kindt

15 tot 20 procent van alle kinderen is hoogsensitief. Zij hebben een specifieke aanpak nodig.

Hoogsensitiviteit (ook wel hooggevoeligheid of HSP - highly sensitive person - genoemd) komt heel vaak voor, maar er is relatief weinig over geweten. Wat is hoogsensitiviteit precies? Hoe herken je het? En hoe ga je ermee om?

Dit boek gaat uit van een positieve benadering en legt de nadruk op het ontplooien van de talenten van het kind. De auteurs tonen aan hoe je het zelfvertrouwen van een hoogsensitief kind kunt stimuleren, zodat het beter leert omgaan met prikkels van buitenaf.

Een onmisbare basisgids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners.

Sinds juni 2012 al toe aan de derde druk !

ISBN 9789020997255
Uitgeverij Lannoo,sept 2011
Prijs € 21.00

Bestellen ?