Deel uitmaken van ons vrijwilligersteam?

Contacteer ons met in het onderwerp: ' Kandidaat vrijwillige medewerker' en beschrijf ons welk(e) talent / vaardigheid je met ons wil delen. Bezorg ons een beschrijving van je ervaringen, passies en talenten. We laten je dan zo gauw mogelijk iets weten.


Ben je niet zeker of je aan één van onderstaande profielen beantwoord, maar ben je wel enthousiast?
Ook dan neem je best contact met ons op. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan duidelijk maken of vrijwilligerswerk bij HSP Vlaanderen jou zou liggen.

Voor vragen en meer informatie, kan je altijd terecht bij Julie Van De Voorde, coördinator vrijwilligerswerking. Je kan haar op elke werkdag (behalve op maandag) bereiken op het nummer 09/324.81.99 of via het mailadres hsp.humanr@gmail.com.

Momenteel zijn wij dringend op zoek naar

HSP Praatkaffee begeleider

Heb jij veel empathie en luister jij graag naar mensen? Wil je graag anderen op weg helpen in hun persoonlijke zoektocht? Misschien ben jij al eens naar een Praatkaffee gegaan en vond je het interessant? Wij zoeken Praatkaffee begeleiders in de steden Sint-Niklaas, Gent, Antwerpen, Mechelen, Leuven, Brugge en Oostende die zich één avond in de maand willen engageren om onze deelnemers een leuke avond te bezorgen.

Je kan al vrijblijvend eens een bezoekje brengen aan één van onze HSP Praatkaffees. De data van de HSP- Praatkaffee in jouw gekozen stad vind je op deze link.

https://www.hspvlaanderen.be/index.php?mod=curs&actie=list


IT medewerker

Ben je een technische duizendpoot? Dan hebben wij wellicht een nieuwe uitdaging voor jou.

Als systeembeheerder sta je in voor de vlotte werking van het computerpark: de internetverbindingen, back-uppen, het beveiligingssysteem up-to-date houden en ondersteuning in het aanpassen van de website behoren tot je takenpakket.

tijdsinvestering: twee halve dagen per week


Medewerker boekhouding

Voel jij je thuis in het boekhouden, cijfers en letters? Dan hebben wij wellicht voor jou een leuke uitdaging!

Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding van de boekhouding, de betalingen en de facturatie. Zowel de voorbereiding, de opvolging als de concrete uitwerking ervan valt binnen je takenpakket. Je werkt nauw samen met een andere collega met wie je samen de boekhouding verzorgt.

tijdsinvestering: minimum 2 dagen/week


Coördinator administratie van de activiteiten

Hou je van organiseren en plannen en heb je graag contact met verschillende organisaties? Dan hebben wij wellicht een nieuwe uitdaging voor jou.

Als coördinator ben je de spilfiguur van alles wat met de organisatie van onze activiteiten te maken heeft.

Je bent tevens de contactpersoon voor de externe organisaties en sprekers. Je doorgrondt snel de vragen van de organisatoren, je maakt de afspraken en volgt de dossiers verder op. Je regelt assistentie voor de boekenstands, ... Kortom een job met veel variatie en contact met verschillende actoren in de sociale sector.

Tijdsinvestering: 2 dagen per week


Management assistent

Wil je graag de rechterhand van onze voorzitter zijn en werk jij graag nauw samen? Ben je communicatief ingesteld, beschouw je jezelf als een organisatietalent en beschik jij over een hands-on mentaliteit? Heb je interesse in strategiebepaling en beleidsontwikkeling, dan hebben wij wellicht voor jou de ideale uitdaging.


Deelname aan werkgroep Onderwijs

HSP Vlaanderen zoekt nog enthousiaste deelnemers voor de werkgroep rond hoogsensitiviteit in het onderwijs. Hoor jij tot de schoolse professionelen; leerkrachten, zorgcoördinatoren, medewerkers van centra voor leerlingenbegeleiding, studenten opleiding leerkracht onderwijs of ben je ouder van schoolgaande kinderen, medewerker van de ouderraad? ...Jullie zijn allemaal meer dan welkom!

Met deze werkgroep willen we de aanpak naar het informeren en sensibiliseren - over hoogsensitiviteit -van de verschillende actoren in het onderwijs, onder de loep nemen en uitrollen. Van hieruit zullen er concrete stappen ondernomen worden naar verbetering van de huidige situatie. De bijeenkomsten zullen doorgaan op woensdagnamiddagen in onze vestiging te Gent. Ben jij van de Gentse regio en voel je je geroepen om hieraan deel te nemen, dan horen wij het graag.

Voor kandidaatstelling en/of bijkomende vragen, mail gerust naar: hsp.administratie@gmail.com. Bedankt!


Communicatieverantwoordelijke

Houd jij van de uitdaging om contacten te onderhouden met media, vormingsinstellingen, onderwijs, welzijn, stad Gent, ministerie ...?


Administratieve ondersteuning

Kan jij vlot overweg met Office en internet? Heb jij ervaring in het plannen van activiteiten en opvolgen van de agenda? Of misschien ben jij de persoon die graag gestructureerd aan de slag gaat met documenten en ben je een talent in het klasseren? Waag je kans en contacteer ons


Onthaal

Hoogsensitieve personen houden vooral van een warm onthaal, een nette, sfeervolle ruimte zodat zij zich veilig en welkom voelen bij de vereniging. Vaak zijn het hele kleine dingen die hierin het verschil kunnen maken. Een luisterend oor bij een eerste contact met aandacht voor hun verhaal en hun hoogsensitiviteit , een vriendelijk woord, een attent gebaar...


Meewerken aan het magazine 'De Cocon'

Eénmalig een getuigenis inzenden is steeds mogelijk. Jouw kleine inbreng kan heel veel betekenen voor vele anderen!
Uiteraard kan je ook met het huidige team de verschillende rubrieken meer vorm geven en brainstormen over meer nuttige informatie voor hoogsensitieve personen!


Schrijven

Schrijf je graag een verhaal maar weet je niet of het wel past binnen ons kader? Deel jouw enthousiasme met ons, ook jouw bijdrage en/of getuigenis heeft vast iets te betekenen voor anderen!


Alvast erg veel dank voor je enthousiasme.