Deel uitmaken van ons vrijwilligersteam?

Kijk snel naar de profielen die we momenteel zoeken. Ben je niet zeker of je aan één van onderstaande profielen beantwoordt, maar ben je wel enthousiast? Stuur zeker een mailtje naar onze collega Julie met jouw passies en interesses en zij nodigt jou graag uit voor een kennismakingsgespek. Ook voor vragen en meer informatie over onderstaande profielen kan je bij haar terecht. Julie is onze coördinator vrijwilligerswerking. Je kan haar op elke werkdag (behalve op maandag) bereiken op het nummer 09/324.81.99 of via het mailadres hsp.humanr@gmail.com.


Momenteel zijn wij dringend op zoek naar:

HSP Praatkaffee begeleider

Heb jij veel empathie en luister jij graag naar mensen? Wil je graag anderen op weg helpen in hun persoonlijke zoektocht? Misschien ben jij al eens naar een Praatkaffee gegaan en vond je het interessant? Wij zoeken Praatkaffee begeleiders in de steden Antwerpen, Leuven, Hasselt, Kortrijk, Brugge en Oostende die zich één avond in de maand willen engageren om onze deelnemers een leuke avond te bezorgen.

Medewerker emaildienstverlening

Heb jij veel empathie en help je graag mensen op weg in hun persoonlijke zoektocht? Als medewerker dienstverlening verleen je samen met een andere vrijwilliger praktisch als inhoudelijk advies aan particulieren en je verwijst door en dit gebeurt alles via mail. Je verricht opzoekingswerk en houdt je kennis up-to-date.

Coördinator administratie van de activiteiten

Als coördinator ben je de spilfiguur van alles wat met de organisatie van onze activiteiten te maken heeft. Je houdt van organiseren en plannen. Je bent tevens de contactpersoon voor de externe organisaties en sprekers. Je doorgrondt snel de vragen van de organisatoren, je maakt de afspraken en volgt de dossiers verder op. Je regelt assistentie voor de boekenstands, ... Kortom een job met veel variatie en contact met verschillende actoren in de sociale sector.

Administratieve ondersteuning

Kan jij vlot overweg met Office en internet? Heb jij ervaring in het plannen van activiteiten en opvolgen van de agenda? Of misschien ben jij de persoon die graag gestructureerd aan de slag gaat met documenten en ben je een talent in het klasseren? Waag je kans en contacteer ons.

Coördinator HSP Praatkaffee

Als coördinator ben je de spilfiguur van alles wat met de organisatie van onze Praatkaffees te maken heeft: het opstellen van de planning en de praktische organisatie. Je bent het eerste aanspreekpunt van onze HSP Praatkaffee begeleiders: je begeleidt hen en je bent de schakel tussen de begeleiders en de hoofdzetel. Eveneens verzamel jij ook alle administratieve documenten die verbonden zijn aan onze HSP Praatkaffees.

begeleider activiteiten met onze jongeren 15-20 jaar

Heb je interesse in de verhalen van anderen? Een luisterend oor bieden en tegelijkertijd een gesprek in goede banen leiden is jouw ding? Dan zijn wij op zoek naar jou!  Je engageert je vijf à zes keer per jaar om hoogsensitieve jongeren de kans te bieden om elkaar te ontmoeten.

Onthaal

Hoogsensitieve personen houden vooral van een warm onthaal, een nette, sfeervolle ruimte zodat zij zich veilig en welkom voelen bij de vereniging. Vaak zijn het hele kleine dingen die hierin het verschil kunnen maken. Een luisterend oor bij een eerste contact met aandacht voor hun verhaal en hun hoogsensitiviteit , een vriendelijk woord, een attent gebaar...

Meewerken aan het magazine 'De Cocon'

Eénmalig een getuigenis inzenden is steeds mogelijk. Jouw kleine inbreng kan heel veel betekenen voor vele anderen!
Uiteraard kan je ook met het huidige team de verschillende rubrieken meer vorm geven en brainstormen over meer nuttige informatie voor hoogsensitieve personen!

Schrijven

Schrijf je graag een verhaal maar weet je niet of het wel past binnen ons kader? Deel jouw enthousiasme met ons, ook jouw bijdrage en/of getuigenis heeft vast iets te betekenen voor anderen!


Alvast erg veel dank voor je enthousiasme.