De infodag of -avond bestaat telkens uit:

  • de voordracht
  • pauze
  • interactief vragenuur

Er is gelegenheid tot het inkijken van tal van informatieve boeken rond hoogsensitiviteit. Aankopen kan!

Mogelijke thema's:

  • Omgaan met je hoogsensitiviteit

Interactieve lezing over wat hoogsensitiviteit inhoudt en hoe je er op een andere manier kan mee leren omgaan. Wat is hoogsensitiviteit? Wat zijn de kenmerken? Wat kunnen de gevolgen ervan zijn in deze maatschappij? Hoe leer je beter met je eigen hoogsensitiviteit omgaan? Dit en veel meer wordt op deze info-avond aan bod gebracht. Er is ruimschoots de tijd om vragen te stellen.

  • Omgaan met hoogsensitieve kinderen

Interactieve lezing over wat hoogsensitiviteit inhoudt, hoe je het herkent en hoe je er mee omgaat bij kinderen. Wat zijn hun behoeften en wat zijn hun sterktes? Hoe ondersteun je hen in hun hoogsensitiviteit? Voor iedereen die op één of andere manier in de opvoeding van kinderen betrokken is: ouders, leerkrachten, leerlingbegeleiders, coaches, monitoren... of geïnteresseerden. Er is ruimte voorzien om vragen te stellen.

  • hoogsensitiviteit en werk

Interactieve lezing over hoogsensitiviteit en hoe je ermee omgaat op het werk, met collega's enz. Wat zijn typische valkuilen voor HSP's op de werkvloer? Wat zijn net hun sterke punten? Hoe kan je als werknemer én werkgever genieten van de meerwaarde van een HSP (te zijn) in je team? 
De lezing wordt gegeven door Ilse Van den Daele, voorzitter van HSP Vlaanderen, en Karin Nauwelaerts, die samen het boek Hoogsensitiviteit@work. De weg naar minder stress, een beter focus en meer zelfvertouwen (Lannoo 2017) schreven. Er is ruimschoots de kans om vragen te stellen.

  • Hoogsensitiviteit, vermoeidheid en zelfzorg (lezing of drie-delige reeks)

Een hoogsensitief persoon is meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. Zij gaan vaak zo sterk over hun grenzen dat zij op termijn CVS, burn-out, depressie, fibromyalgie,… ontwikkelen. Het begint veelal met een verlaagd energieniveau, vermoeidheid. Hoe komt het dat hoogsensitieve personen vatbaarder zijn voor stressgerelateerde aandoeningen? Hoe kunnen we dat vermijden, of de schade beperken? Hoe kunnen we meer zorg voor onszelf dragen in deze veeleisende en prestatiegerichte maatschappij? Er worden praktische tips gegeven en er is ruimschoots tijd voorzien om vragen te beantwoorden. Een interactieve cursus in groep (max 12 deelnemers).

  • Drie-delige workshop oudervaardigheden : "Omgaan met hoogsensitieve kinderen".

Drie weken op rij gaan we op zoek naar de struikelblokken in de opvoeding van onze kinderen en ontdekken we hoe elke gezin terug in zijn kracht kan komen te staan. Tips en oefeningen in het communiceren met hoogsensitieve kinderen, omgaan met emoties zoals kwaadheid, verdriet, ontgoocheling...Onderling uitwisselen van ervaringen in een kleine groep zorgt meteen ook voor veel her- en erkenning.

Interesse?

Een overzicht van de geplande infodagen en -avonden kan je vinden op onze agenda.

Een infodag of -avond organiseren ?

Wens je zelf een infomoment te organiseren, dan kan je steeds contact opnemen met HSP Vlaanderen.

Interne Vormingen

HSP Vlaanderen geeft tevens interne vormingen bij verschillende organisaties, waaronder CGGZ Gent, Seniorenafdeling OCMW Gent, Metawonen Gent , Tabor Gent, Tele-onthaal West-Vlaanderen, Tele-Onthaal Limburg, Kinderopvang Mechelen, Buitenschoolse kinderopvang IBO Dendermonde, Eeckhoutcentrum Brugge, VIVO Beurs, enz....

Wens je een interne vorming te organiseren, vermeld dan het gewenste thema en stel enkele data voor.
Mocht je een aangepaste vorming wensen, aarzel dan niet om dit mee te delen.
Wij contacteren jou in ieder geval zo spoedig mogelijk terug !