Type :

Omgaan met (je) hoogsensitiviteit te Merelbeke

Datum : 29/04/2020 19u30-21u30

Plaats : 9820 Merelbeke

Een hoogsensitief persoon is meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. Deze personen hebben een extra gevoelig centraal zenuwstelsel.

Elk ogenblik van de dag doen we indrukken op, staan we bloot aan allerlei prikkels, die we waarnemen met al onze zintuigen. Smaken, geuren, geluiden, bewegingen, kleuren, vormen, sferen, ... zijn allemaal prikkels die de meeste mensen op een min of meer bewuste manier verwerken. Hoogsensitieve personen hebben meer dan gemiddeld tijd nodig om deze indrukken te verwerken. Om dit proces goed te laten verlopen hebben ze het nodig zich regelmatig terug te trekken of af te kunnen sluiten van nog meer indrukken. Dikwijls zijn zij zich daarvan niet bewust of krijgen zij daartoe de kans niet. En als gevolg daarvan raken zij over hun toeren, geïrriteerd en/of oververmoeid.

Op langere termijn gaan zij vaak zo ver over hun grenzen dat zij CVS, burn-out, depressie, fibromyalgie, … ontwikkelen. Door op een meer authentieke manier met hun hooggevoeligheid te leren omgaan en hierin het nodige zelfinzicht te verwerven kunnen zij een beter evenwicht vinden in hun leven.

Wat zijn de kenmerken van een hoogsensitief persoon, hoe ga je om met je hoogsensitiviteit? Wat zijn de valkuilen en hoe kom je meer in je eigen kracht te staan? Er worden praktische tips gegeven en er is ruimschoots tijd voorzien om vragen te beantwoorden.

Inschrijven kan via de link: http://www.vormingplusgent-eeklo.be/activiteit/7241
Er is ook een boekenstand aanwezig waar boeken kunnen gekocht worden (cash betalen) of via overschrijving met smartphone


Adres :

Gemeentehuis Merelbeke-raadzaal

Hundelgemsesteenweg 353

9820 Merelbeke

Sprekers :

Anja Claeys

Max deelnemers : 80

     Inschrijven bij organisator !