Type :

Hoogsensitiviteit en relaties te Hasselt - Afgelast wegens corona

2-delige workshop

Datum : 29/04/2020 18u30-21u30

Plaats :

Een hoogsensitief persoon is meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. Deze personen hebben een extra gevoelig centraal zenuwstelsel.

Elk ogenblik van de dag doen we indrukken op, staan we bloot aan allerlei prikkels, die we waarnemen met al onze zintuigen. Smaken, geuren, geluiden, bewegingen, kleuren, vormen, sferen, ... zijn allemaal prikkels die de meeste mensen op een min of meer bewuste manier verwerken. Hoogsensitieve personen hebben meer dan gemiddeld tijd nodig om deze indrukken te verwerken. Om dit proces goed te laten verlopen hebben ze het nodig zich regelmatig terug te trekken of af te kunnen sluiten van nog meer indrukken. Dikwijls zijn zij zich daarvan niet bewust of krijgen zij daartoe de kans niet. En als gevolg daarvan raken zij over hun toeren, geïrriteerd en/of oververmoeid.

Gezien HSP's een diepere verwerking van prikkels en informatie kennen, denken zij op een andere manier, hebben zij een eigen logica en een ander informatieverwerkingssysteem dan niet-hoogsensitieve personen. Dat maakt communicatie tussen beiden niet altijd makkelijk. Hoe ga je daarmee om binnen relaties, wat zijn de noden van een HSP binnen relaties, wat zijn de valkuilen in relaties, ... Er worden praktische tips gegeven en er is ruimschoots tijd voorzien om vragen te beantwoorden.

Cursus op 29/04/2020 en 06/05/2020

inschrijven: https://www.cm.be/selfservice/agenda#/activity/10783/detail

 


Adres :

CM Hoofdkantoor
Prins-Bisschopssingel 75
3500 Hasselt

Sprekers :

Reinhilde Vermeulen