Jongerentweedaagse

Voor 14-18 jarigen,

Thema's die aan bod komen zijn :
Op een positieve manier leren omgaan met hoogsensitiviteit, een positieve kijk op het leven bevorderen, talenten ontdekken, hoe maak ik mezelf duidelijk in communicatie, gepest worden, omgaan met je gevoelens, omgaan met verlies, ... Dit alles wordt o.a. met rollenspelen en andere creatieve technieken eigen gemaakt, bovendien wordt interactief met de groep gewerkt door het voeren van verschillende debatten.

Uiteraard beleven we ook momenten van rust door relaxatie en meditatie en gaat er aandacht naar ontspannende momenten in sport ( zwembad ter beschikking) en spel.
Net zoals vorig jaar wordt dit een fijn weerzien voor vele deelnemers !

Tijdens een groepsgebeuren vonden zij ontzettend veel steun en herkenning bij elkaar bij het thema pesten, dat zij spontaan onderstaand filmpje monteerden waarin iedereen zijn/ haar rol had en ze zo allemaal hun steentje bijdroegen.

Het enthousiasme van de deelnemers blijkt nog maar eens uit de creatieve uitspattingen die ook na de bijeenkomst blijven groeien. Met dank aan Liesbeth voor de illustratie en Yorick en Co voor het filmpje.