Mijn kind is hooggevoelig

Ilse Van den Daele en Linda T'Kindt, medewerkers van HSP Vlaanderen, brengen in samenwerking met Lannoo (opvoedingsreeks) het basisboek over hoogsensitiviteit bij kinderen uit: "Mijn kind is hooggevoelig", wegwijzer voor ouders, leerkrachten en hulpverleners.

"Ilse Van den Daele en Linda T'Kindt hebben een fantastische klus geklaard. Ze geven op wetenschappelijk verantwoorde wijze inzicht in het verschijnsel hoogsensitiviteit en tegelijkertijd weten zij de praktijk centraal te stellen."

Prof.Dr. Anna M.T. Bosman, Radboud Universiteit (Nijmegen)

…, het boek van Aron is natuurlijk harststikke goed, maar ik werk veel met het boek: Mijn kind is hooggevoelig van Ilse van den Daele en Linda T'Kindt. Waarom? Allereerst is het goed en ook vriendelijk geschreven met veel herkenbare situaties en oplossingen. Ook al is het geschreven voor ouders en leerkrachten, voor volwassen HSPers is het zeer herkenbaar en het sluit aan bij hun eigen ervaringen in hun kindertijd. Het maakt heel helder en duidelijk wat HSP zijn betekent…

Marian de Rijk, biografisch coach, HST-coach
Coach van vrouwelijke professionals met een Hoog Sensitief Talent, brede ervaring in kunst- en cultuureducatie

Onafhankelijke recensie van Bol.com

Een theoretische en praktisch hoogst informatieve populair-wetenschappelijke wegwijzer voor een breed publiek betreffende de omgang met hoogsensitieve kinderen (zo'n 15-20 % van alle kinderen). De twee Belgische auteurs zijn deskundig: de een is oprichter en voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Hooggevoelige Personen, de ander gezinswetenschapster en begeleider van vele hoogsensitieve kinderen. Ze schrijven even helder als leesbaar voor de doelgroep (ouders, leerkrachten en hulpverleners) over de verschillende aspecten van hoogsensitiviteit, zoals 'wat is het?', 'hoe uit het zich?' (onder meer door moeilijk eten en slapen), specifieke uitdagingen voor HSP-ers (concentratieproblemen, angst en zelfvertrouwen, stress en ruzie), opvoeden (ontwikkeling bevorderen in een veilige omgeving met als kader het procesmodel van Belsky), werken aan een positief zelfbeeld, beter communiceren en creativiteit stimuleren. Tenslotte volgen maar liefst dertig gouden tips voor ouders en leerkrachten. De boodschap van dit basisboek wordt handig gestructureerd door tekstkaders, tips (met als icoon Seppe de schildpad) en veel citaten uit hun onderzoekspraktijk. Met lijst van interessante boeken en websites, en nuttige contactadressen.
J. Hodenius

Seppe, de schildpad

Maak in het boek ook kennis met Seppe, de schildpad.
Schildpadden zijn echte overlevingskunstenaars. Ze passen zich makkelijk aan en springen zuinig om met hun energie. Seppe de schildpad weet hoe je je doeltreffend afschermt. Hij kan kop, poten en staart intrekken, en zelfs zijn schild volledig afsluiten als het hem te veel wordt. Seppe doet alles op zijn eigen tempo en komt er op zijn manier ook! Hij vindt het fijn zijn wijsheden en tips met je te delen.

Bestellen?

Bestel "Mijn kind is hooggevoelig" aan 21.00€ + 4.5€ verzendingskosten!

Stort dit op rekeningnummer 737-0195231-13 van HSP Vlaanderen en ontvang het boek binnen de 3 weken.

IBAN : BE 087370195231-13
BIC : KREDBEBB

Ook verkrijgbaar als e-book

Ook verkrijgbaar in de iBookstore

Een lezeres schrijft

"...Ik dank Ilse van den Daele en Linda 'TKindt en feliciteer hen met het boek "Mijn kind is hooggevoelig". Voor mij is een hele nieuwe wereld opengegaan en zijn er heel veel vragen beantwoord en krijgen sommige problemen nu een plaats en een naam en kunnen doktersafspraken geannuleerd worden. Het boek leest ook heel vlot en de vele tips zijn heel handig. Bedankt voor jullie onderzoeken en initiatief om alles samen te bundelen in dit schitterende boek."

Een mama vertelt

"De kleuterjuf heeft het boek aangekocht om mijn zoontje beter te begrijpen. Het ligt op haar tafel zodat zij er dagelijks in op zoek kan gaan. Sindsdien gaat het met ons zoontje steeds beter op school. Als ouder zijn we de juf dan ook ontzettend dankbaar !"

5 december 2012 Door: irel 40-49 jaar:Herkenbaar, leesbaar, voortreffelijk en een leidraad voor de opvoeding.
Het boek is heel duidelijk geschreven, het geeft goede inzichten en handvatten voor ouders van hoogsensitieve kinderen. De leerkrachten van mijn kind hebben het ook gelezen en hebben nu ook meer begrip en richtlijnen. Eindelijk het gevoel dat ik weet hoe ik mijn kind gelukkig kan laten worden en hoe ik hem kan begrijpen. Ook herkenbaar voor mezelf.

Verplichte literatuur voor alle ouders en alle leerkrachten en andere opvoeders.