Ben je jong en hoogsensitief?

Begrijpen je vrienden je niet altijd? Ben je op zoek naar leeftijdsgenoten waar je je goed bij voelt, die je wél begrijpen, mensen die weten wat je hebt doorgemaakt of doormaakt omdat ze het zelf ook hebben meegemaakt en je hierbij zouden kunnen helpen?

Gespreksplek

Waarschijnlijk is de gespreksplek dan wel iets voor jou! Samen met andere jongeren denken we na over jeugdgebonden thema's zoals bijv. pesten, neen zeggen zonder te kwetsen, liefde, zelfvertrouwen, enz.. In een vertrouwelijke sfeer en met respect voor ieders verhaal, luisteren, praten, dromen, discussiëren...we volop! 

Enkele getuigenissen van deelnemers achteraf:

Ik was nieuw in de groep, maar ik voelde mij er onmiddellijk thuis, ik merkte al snel dat je perfect was zoals je was!  Ik ben echt heel blij dat ik vanaf nu deel mag uitmaken van deze groep, want ik weet dat ze er altijd voor mij zullen zijn!    Marie 16jr.

Het leukste was dat wanneer je iets vertelde in groep, de anderen ook daadwerkelijk luisterden en meevoelden in plaats van gewoon ongeïntresseerd te wachten op hun beurt om te spreken. Heb een paar tips opgepikt van anderen die me al zeer goed van pas zijn gekomen!     Bram 18jr.

Ik was er nieuw en werd direct in de groep opgenomen en geaccepteerd, het eerste wat mij opviel was dat iedereen erbij hoorde maakt niet uit welke leeftijd of type persoon. Er werd op diepere niveaus met elkaar gepraat maar humor kon er altijd bij. Ik voelde me er direct thuis.     Charlotte 19jr.

Ja, de gespreksplek! Heb me enorm geamuseerd! Bij ons groepje was het eerste gesprek zeer diepgaand  en interessant, maar bij het tweede gesprek hadden we dan meer zin om gewoon een beetje onozel te doen, wat tot mijn grote verbazing niet helemaal werd afgeblockt maar werd zelfs nog aangemoedigd. De begeleiding merkte echt wat de groep nodig had en gaf ons dat dan ook.     Sam 17jr.

Jongerentweedaagse

Ga het nieuwe jaar tegemoet met een extra portie zelfvertrouwen !

Voor 13-16 jarigen!

Op een positieve manier leren omgaan met hoogsensitiviteit,
een positieve kijk op het leven bevorderen, talenten ontdekken,
hoe maak ik mezelf duidelijk in communicatie, gepest worden,
omgaan met je gevoelens, omgaan met verlies, ...
Dit alles wordt o.a. met rollenspelen en andere creatieve
technieken eigen gemaakt, bovendien wordt interactief met de
groep gewerkt door het voeren van verschillende debatten.

Uiteraard beleven we ook momenten van rust door relaxatie en
meditatie en gaat er aandacht naar ontspannende momenten
in sport ( zwembad ter beschikking) en spel.

Net zoals vorig jaar wordt dit een fijn weerzien voor vele deelnemers !

Tijdens een groepsgebeuren vonden zij ontzettend veel steun en herkenning bij elkaar bij het thema pesten, dat zij spontaan dit filmpje monteerden waarin iedereen zijn/ haar rol had en ze zo allemaal hun steentje bijdroegen.

Het enthousiasme van de deelnemers blijkt nog maar eens uit de creatieve uitspattingen die ook na de bijeenkomst blijven groeien. Met dank aan Liesbeth voor de illustratie en Yorick en Co voor het filmpje.

Interesse? Neem contact met ons op.